Dodatna oprema za javljalnike

AudioLINK (nadzor javljalnika CO z mobilnimi napravami) in oprema za alarmiranje gluhih in naglušnih, slepih in slabovidnih, gluhoslepih ter gibalno oviranih oseb.
 • AudioLINK - Možnost komunikacije med javljalniki in mobilnimi napravami ter tablicami.

.AudioLINK for iOS, Android in Windows phones

Najnovejši sistem AudioLINK je inovativen način pridobivanja podatkov o aktivnostih, ki se izvajajo na vašem javljalniku serije Ei208. Aplikacija je izdelana za pametne mobilne naprave in tablice z operacijskimi sistemi Android, iOS ali Windows Phone, s katerimi komunicira preko zvočne povezave in omogoča prenos zgodovine dogodkov in statusa baterij na vašo mobilno napravo.

Ko odprete aplikacijo imate na začetku tri možnosti izbire:
1. Prenos podatkov o aktivnostih
2. Navodila za uporabo
3. Pogosto zastavljena vprašanja

Ko boste prenesli podatke o aktivnostih boste imeli možnost še četrte izbire:
4.Naloži zgodovino podatkov
To vam omogoča, da si lahko ogledate zadnje prenesene podatke ter si jih pošljete na katerikoli elektronski naslov.

Navodila za uporabo
Prosimo uporabite navodila v aplikaciji, kako prenesti podatke o aktivnostih na javljalniku. Ob prenosu podatkov morate mobilni telefon namestiti najmanj 50cm od javljalnika.

Delovanje aplikacije
AudioLINK aplikacija deluje z večino pametnih mobilnih telefonov in tablic z nameščenimi operacijskimi sistemi iOS 8.0 ali novejše različice, Android 2.3 ali novejše različice in Windows Phone 7, 8, 8.1 in 10.

Zgodovina aktivnosti v javljalniku
Ko se podatki prenesejo preko aplikacije na mobilno napravo, se bo prikazal trenutni status dogodkov. Informacije, ki so na voljo:
- najvišja zaznana koncentracija CO
- čas aktiviranja javljalnika (koliko časa je že v uporabi)
-
stanje baterije
- status delovanja senzorja CO
- alarmni dogodki različnih stopenj koncentracije CO
- kolikokrat ste pritisnili tesno tipko na javljalniku

- čas od zadnje zaznane aktivnosti javljalnika.

Ko tapnete na posamezno rubriko v Alarm Status Reportu se bodo prikazale dodatne informacije o posameznem poročilu aktivnosti javljalnika.

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

AudioLINK javljalniki CO   AudioLINK javljalniki CO

 • RadioLINK

RadioLINK je sistem brezžičnega povezovanja alarmnih naprav za zaznavanje dima in toplote (t.i. požarni detektorji ali požarni javljalniki) in naprav za zaznavanje ogljikovega monoksida (detektorji oz. javljalniki ogljikovega monoksida) z ostalimi napravami, ki uporabljajo enak signal prenosa alarma. Signal alarma lahko naprave prenašajo med seboj, z uporabo ustrezne opreme pa prenašajo tudi na protivlomne, požarne in ostale telekomunikacijske naprave. Povezovanje alarmnih naprav med seboj je ključnega pomena v objektih, v katerih se nahajajo ljudje. Zaradi medsebojne povezljivosti so lahko stanovalci v primeru sprožitve alarma izjemno hitro obveščeni. Sistem proženja alarmnega signala med vsemi medsebojno povezanimi alarmnimi napravami deluje tako, da vsaka naprava sproži alarm tudi v vseh ostalih napravah.
RadioLINK

Več o delovanju tehnologije RadioLINK si oglejte v spodnjem videu. Aico ltd. je podjetje v lasti EiElectronics, ki na trgu Združenega kraljestva nudi prodajo, trženje in tehnično podporo.

 • Ei170RF
 • Tudi osebe s težavami sluha imajo lahko od sedaj naprej miren spanec.

Gluhi in naglušni ne morejo slišati zvočnega alarma detektorja. Priporočeno je, da se namesti sistem, ki še vedno pravočasno opozori na prisotnost ogljikovega monoksida z dodatnimi opozorilnimi znaki. Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF vključuje močno stroboskobsko luč in ploščo, ki jo namestimo pod vzglavnik. V primeru sprožitve alarma prične stroboskobska luč intenzivno utripati, plošča pod vzglavnikom pa vibrirati. Sistem je enostaven za uporabo, saj se lahko priključi v električno omrežje.

dodatna oprema za zazanavanje ogljikovega monoksida za osebe s težavami sluha
Primer namestitve Ei170RF (stroboskopa in vibrajoče plošče).

Ei170RF
Svetlobni prikaz alarma (stroboskop) z vibrajočo ploščo Ei170RF

 • Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote s pomočjo javljalnikov in dodatne opreme

Z uporabo sodobnih tehnologij lahko te pripomočke uporabimo za hitrejše obveščanje ustreznih služb, kot so center za obveščanje, gasilci, nujna medicinska pomoč in drugi. S pravočasnim ukrepanjem lahko intervencijske službe zagotovijo in poskrbijo tudi za osebe s posebnimi potrebami, ki so poleg otrok in starostnikov med najbolj ranljivimi v tovrstnih primerih. Poleg reševanja oseb je pomembno tudi to, da se s pravočasnim ukrepanjem v primeru požara zmanjšuje premoženjsko škodo in škodo v podjetjih, ki nastane v primeru izpada poslovanja zaradi uničenja poslovnih prostorov.

Prikaz prenosa alarma na intervencijske enote

Naroči detektor še danes

Ogljikov monoksid je
NEVIDEN, BREZ VONJA
in BREZ OKUSA.
Zaznate ga lahko le z detektorjem!

 • Inspector CO
  sensorcon Inspector CO Industrial PRO
  Inspector Ind.: 167,00€ z ddv sensorcon Inspector CO Industrial PRO
  Inspector Ind. PRO: 199,50€ z ddv

CERTIFIKATI

DOKAZILA O SKLADNOSTI S STANDARDI
Detektorji ogljikovega monoksida morajo biti skladni z EU standardom EN 50291-1!
BS EN 50291-1:2010 Detektorji proizvajalca EiELECTRONICS so testirani po BSI (British Standard Institute) standardih.
BS EN 50291-2:2010 Detektorje proizvajalca EiELECTRONICS lahko uporabljamo tudi v rekreativne namene v plovilih, kamp prikolicah in avtodomih.
BS OHSAS 18001:2007 Izdelki proizvajalca EiELECTRONICS imajo certifikat za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.
 

PRIPOROČILA & REFERENCE

Gasilsko reševalna služba Kranj
Gasilsko reševalna služba Kranj priporoča
uporabo detektorjev ogljikovega monoksida EiElectronics!
Intervencije.net
Spletni portal za spremljanje intervencij v sodelovanju z detektorji ogljikovega monoksida in požara EiElectronics omogoča zaščito in hitrejšo odzivnost intervencijskih enot gasilcev, nujne medicinske pomoči ter drugih.
Občina Izola
V občinskih stanovanjih občine Izola v naselju LIVADE smo namestili detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics serije Ei208!
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani uporabljajo detektorje ogljikovega monoksida EiElectronics in SENSORCON INSPECTOR CO v raziskovalne namene kot vzporeden način za odkrivanje ogljikovega monoksida v testni komori.
Slovensko združenje za požarno varstvo
Smo člani Slovenskega združenja za požarno varstvo.
 

Brezplačna dostava za naročila nad 75 €.

Prijava na obveščanje